In contact met pubers

Published by Clara van den Boom on

In Contact met pubers Dinsdag 16 april van 19:00uur tot 22:00uur Tijdens de puberteit maken jongeren zich los van ouders en tegelijkertijd hebben zij ouders ook nog heel hard nodig. Balans vinden in grenzen en vrijheden is soms een zoektocht en kan ouders het gevoel geven de grip te verliezen. Open blijven communiceren en daarnaast duidelijk kunnen zijn in verwachtingen, is van groot belang, maar hoe doe je dat? Doel: Levensecht Leren! Ouders en kinderen beïnvloeden elkaar constant, zowel verbaal als non-verbaal. Dit is bepalend voor het contact. Tijdens de training oefenen ouders met ander gedrag waardoor dit een zeer effectieve manier is om nieuwe inzichten te  realiseren. Regietheater Alledaagse opvoedsituaties komen voorbij in hilarische en realistisch gespeelde scenes door de acteurs. Ouders regisseren de acteurs en experimenteren zo met verschillende communicatievormen en zien welk effect dit heeft op de situatie of jongere. Er is bovendien veel ruimte om situaties meerdere keren op verschillende manieren te oefenen. Dit mag ook zeker met voorbeelden uit de thuissituatie van ouders, welke door de acteurs zal worden uitgespeeld. Daarnaast is er de mogelijkheid zelf actief in de situatie met de acteurs te stappen. Meespelen mag, maar is zeker geen verplichting! Tijdens het laatste deel van de workshop is er de gelegenheid om met professionals individuele casuïstiek te bespreken en ervaringen uit te wisselen met andere ouders. De workshop wordt gegeven door Clara, Marleine en Hielkje. Allen werkzaam in de jeugdhulpverlening, trainer en/of trainingsacteur en bovenal moeder. Voor wie: Voor ouders met puber(s) tussen de 12 en 18 jaar. Wanneer: Dinsdag 16 april van 19:00uur tot 22:00uur Locatie: De workshop wordt gegeven op een unieke locatie, Kleintheater Zwaan, het kleinste complete theater van Nederland. Zwaansgat 15 in Gouda Voor parkeerinformatie kijkt u op: https://www.kleintheaterzwaan.nl/route Kosten: € 35,-  incl. 21% btw Aanmelden: Aanmelden kan via info@boombeektrainingen.nl Marleine Verbeek: 06 12615555 of Clara van den Boom: 06 41208889

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *