Feedback geven & ontvangen

Algemeen 
De definitie van Feedback is ‘terugkoppeling’. Dit kan twee kanten op gaan; je koppelt iets terug aan de ander, of jij krijgt zelf iets teruggekoppeld. Dit kan heel waardevol zijn voor je ontwikkeling en vele inzichten geven. Dingen waar je je niet van bewust was worden benoemd en zichtbaar, waardoor je weer verder kan in je werk of contact met de ander.
Dit klinkt allemaal heel logisch en simpel. Toch is het voor veel mensen moeilijk om, zonder oordeel, iets duidelijk over te brengen of te ontvangen. Dit kan onnodige complicaties en conflicten veroorzaken. De manier waarop je feedback geeft of ontvangt, is dan ook cruciaal voor je ontwikkeling én samenwerking.

Wat gaan we doen
Tijdens deze ééndaagse training gaan we intensief en actief met elkaar aan de slag. Door een combinatie van theorie, out-of-the-context oefeningen en regietheater krijg je inzicht in jouw manier van feedback geven en zeker ook het ontvangen. Dit is voor iedereen heel persoonlijk.
Ook gaan we middels de ‘cirkel van invloed en betrokkenheid’ kijken waar jou invloed ligt. Is het altijd nodig iets bij de ander neer te leggen, of is het iets wat eigenlijk meer met jezelf te maken heeft? Waar heb jij zelf invloed op?

Resultaat
– Je leert aan te sluiten bij de ander én hierbij je eigen grenzen te bewaken
– Je weet je sterke punten en leerpunten in jouw communicatiestijl
– Je leert op waarde schatten wat bij jou ligt – en wat bij de ander.
– Je leert jezelf helder uit te drukken zodat het over komt bij de ander

Benieuwd of deze training iets is voor jou of jullie team? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek info@boombeektrainingen.nl