Gespreksvaardigheden voor docenten

Algemeen
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat je jezelf steeds hetzelfde hoort zeggen tegen kinderen of jongeren? Of merk je dat je snel in discussies terecht komt?
Zou je in dit soort situaties sterker in je schoenen willen staan? Wil je leren uit de discussie te blijven zonder je stem te verheffen?
Dan is deze training echt iets voor jou en/of je team!

Wat gaan we doen
In deze training krijg je inzicht in jouw manier van communiceren en wat voor effect dit heeft op de ander. Je leert om je eigen doelen te herkennen, deze tijdelijk aan de kant te zetten, om vervolgens optimaal aan te sluiten bij de ander.
Aan de hand van ons model “In Contact bij Conflict” gaan we jouw ervaringen, knelpunten en praktijkvoorbeelden samen uitwerken.

Resultaat
– Je krijgt inzicht in waar je vastloopt in de communicatie
– Je leert conflicten te voorkomen
– Je leert aan te sluiten bij de ander én hierbij je eigen grenzen te bewaken
– Je leert de regie te nemen en te houden tijdens het gesprek
– Je weet je sterke punten en leerpunten in jouw communicatiestijl
– Je leert wat voor effect aannames hebben op een gesprek

Benieuwd of deze training iets is voor jou of jullie team? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek info@boombeektrainingen.nl

“Wij zijn zeer tevreden met Clara en Marleine van BoomBeek Trainingen.  Zij kennen de welzijn- en onderwijs wereld goed en weten waar ze het over hebben. Ze spelen goed in op de wensen vanuit de groep waardoor er een vraaggerichte aanpak ontstaat. Tot slot hebben ze een professionele en prettige houding waardoor de groep zich snel op hun gemak voelt en er mooie leerervaringen ontstaan.” Hilde Poleij, Rotterdam Academy.