Op ontdekkingsreis als opvoeder

Algemeen
Tijdens deze dag gaan we met elkaar op zoek naar dat wat voor jou als opvoeder belangrijk is, wat je wilt behouden in het contact en wat je anders zou willen. Door gedurende een dag je eigen ervaringen en frustraties met elkaar en de trainers te delen (op een mooie plek zonder afleidingen) kan er beweging komen in bepaalde patronen in de opvoeding. Je wordt wakker gemaakt en er worden zaadjes geplant voor ander gedrag.

Doordat je met meerdere ouders bent, kunnen jullie leren van elkaars expertise en zal het ook herkenning geven. Door middel van regietheater en andere interactieve werkvormen zullen we situaties uitspelen en opnieuw beleven. Echter kun je dit nu op een andere manier laten verlopen. Heb je bijvoorbeeld vaak dezelfde discussies thuis, dan kunnen de acteurs / trainers dit met elkaar uitspelen en zie je waar het vastloopt. Hoe komt het dat het in een discussie eindigt? En hoe zou het anders kunnen? Deze manier van ervaringsgericht leren, leidt tot mooie inzichten. Door te oefenen met nieuw gedrag, is het een zeer effectieve manier om echte gedragsverandering te realiseren.

Het herkennen van de situaties en letterlijk zien wat er gebeurd, kan verschillende emoties losmaken. Misschien verdriet, herkenning, maar ook zeker lol. Het hoeft niet allemaal serieus te zijn op deze dag! Het lachen, gek doen (op wat voor manier dan ook) levert vaak de mooiste dingen op.

Wat levert deze dag jou (en je partner) op?
• Je krijgt inzicht in waar je vastloopt in de communicatie
• Je leert aan te sluiten bij de ander, hierbij je eigen grenzen te bewaken én die van je kind(eren).
• Je weet je sterke punten en leerpunten in jouw communicatiestijl
• Je leert een OEN te zijn (Open, Eerlijk en Nieuwsgierig) in het contact met je kinderen.
•  Samen met andere ouders op ontdekkingsreis in de wereld van de opvoeding.

Praktische informatie
Data:
op aanvraag 
Aantal deelnemers:
Maximaal 12
Duur:
09:30 uur tot 16:30 uur, daarna sluiten we af met een hapje en een drankje. 
Locatie:
Omgeving Gouda (Mochten er meerdere aanmeldingen zijn uit een bepaalde regio zijn we flexibel). 
Kosten:
€75,- p.p. (incl. lunch en afsluitend hapje en drankje). 

Benieuwd of deze dag iets voor jou is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek info@boombeektrainingen.nl