foto vanaf dak

Beleef, voel en ervaar de kracht van paardencoaching

Een waardevolle aanvulling op onze programma’s voor team-, leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling is paardencoaching. Het biedt een unieke en krachtige methode voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling, die steeds meer wordt toegepast door bedrijven die zich willen onderscheiden en het beste uit hun medewerkers willen halen.

 

- Voor Bedrijven -

Wij begrijpen dat elk bedrijf unieke behoeften heeft, daarom bieden wij maatwerkoplossingen voor bedrijven die paardencoaching willen implementeren in hun ontwikkelingsprogramma’s.
Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken en samen een plan op maat te creëren. Onze paardencoaching biedt een effectieve manier om de persoonlijke en professionele groei van werknemers te ondersteunen. Door middel van paardencoaching kunnen medewerkers inzicht krijgen in zichzelf, hun gedrag en overtuigingen, en kunnen ze werken aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Dit draagt bij aan het verbeteren van de prestaties en het welzijn van uw medewerkers.

Teams

Wij zetten paardencoaching voor teams in als onderdeel van een team ontwikkeltraject. Er zijn grote overeenkomsten tussen hoe de paardenkudde samenwerkt en hoe wij dit als mensen doen binnen een team. Hoe nemen wij onze plek in? Doe je dit vanuit je eigen innerlijke kracht, dan is dit ook het meest dienend aan het team (de kudde). Met paardencoaching wordt op een snelle en effectieve manier inzicht verkregen in hoe de groep functioneert en waar verbeteringen mogelijk zijn. Paarden geven aan waar de spanning zit binnen het team, waardoor dát wat er leeft op de onderstroom, boven de waterspiegel komt. Het paard is eerlijk en direct, heeft niets met het verleden of de toekomst en geen oordeel tussen goed of fout.

Paardencoaching voor teams kan voor diverse doeleinde worden ingezet:
Verbeteren van de communicatie & samenwerking, doelgerichtheid, leiderschap en persoonlijke bewustwording en ontwikkeling.

Traineeship

Voor organisaties maken wij trajecten voor trainees op maat waarin paardencoaching een onderdeel is. Uiteraard kan paardencoaching ook worden geïntegreerd in een reeds bestaand traineeprogramma.

Paardencoaching is één van de meest effectieve vormen van persoonlijk leiderschapstraining. Zij reageren direct op houding en gedrag. Zelfonderzoek is een belangrijk onderdeel van trainee programma’s; wie ben je, wat neem je mee. Veel mensen zijn wel bekend met de uitspraak van Albert Einstein: “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Wij werken vanuit de overtuiging dat hier een diepere laag onderligt. Want waarom doe je eigenlijk wat je doet? Dat is de laag van de overtuigingen: “Als je blijft geloven wat je altijd geloofd hebt, dan zal je blijven doen wat je deed en krijgen wat je kreeg”. Inzicht krijgen in je eigen aannames, overtuigingen en reflexen is een randvoorwaarde voor blijvend ander gedrag. Alleen dan kan je vanuit echte verbinding een leider zijn voor je omgeving èn voor jezelf.
Paarden inspireren om anders om te gaan met stressvolle situaties en spreken aan op congruentie: wat je zegt, wat je buitenkant toont en wat er vanbinnen bij je leeft, is dat één geheel? Wanneer je je eigen gedragspatronen en overtuigingen goed kent, belemmeren ze je niet meer om te doen wat je verlangt. Zo hou je de regie over je eigen agenda, stress- en energieniveau.

- Voor Particulieren -

Bij individuele paardencoaching krijg je door het gedrag van het paard inzicht in onbewuste en bewuste patronen die bij jou aanwezig zijn. Paarden zijn een expert in het lezen van lichaamstaal en de innerlijke belevingswereld van de ander. Het werken met paarden biedt de mogelijkheid om op een dieper niveau te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, en kan zo bijdragen aan duurzame en positieve veranderingen.

Individuele Trajecten

Of je nu persoonlijke uitdagingen wilt aangaan, jezelf beter wilt leren kennen of specifieke doelen wilt bereiken, paardencoaching kan een waardevol hulpmiddel zijn. Tijdens individuele sessies krijg je de mogelijkheid om in contact te komen met jezelf, je emoties en je innerlijke kracht, met de ondersteuning van een ervaren paardencoach.

We bieden een traject van drie maanden aan, bestaande uit in totaal 6 sessies. We stemmen het traject af op jouw specifieke behoeften en doelen. Samen met het paard als gids en spiegel, zul je ontdekken welke stappen je kunt nemen om persoonlijke groei en transformatie te realiseren. Neem contact met ons op om te bespreken hoe paardencoaching jou kan ondersteunen op jouw unieke reis.

Steeds meer werkgevers erkennen de toenemende waarde van persoonlijke groei. De mogelijkheid bestaat dat jouw CAO een budget voor ontwikkeling of opleiding omvat. Dit geld is speciaal voor jou gereserveerd door je werkgever. Na een overleg met je werkgever kun je dit bedrag vrijelijk besteden aan coaching of training.

Workshop

Onze workshops bieden een kennismaking met de kracht van paardencoaching en zijn geschikt voor kleine groepen van maximaal 5 personen. Of je nu een vriendengroep, collega’s of een andere groep bent, onze workshops bieden een unieke ervaring om te ontdekken wat paardencoaching te bieden heeft.
Tijdens de workshop krijg je de gelegenheid om interactie te hebben met paarden, te leren van hun reacties en te ontdekken hoe zij je kunnen inspireren en begeleiden in jouw persoonlijke groei. Je zult kennismaken met verschillende aspecten van paardencoaching en ervaren hoe paarden kunnen bijdragen aan inzicht, zelfbewustzijn en transformatie. Of je nu geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling, stressmanagement of het verkennen van nieuwe perspectieven, onze workshops bieden een unieke en inspirerende ervaring. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor een workshop voor jouw groep te bespreken

Praktische informatie

Locatie

De paardencoaching vindt plaats op onze eigen locatie Boerderij Rust-Hove.