Regietheater op ouderavonden

Wilt u op een beeldende manier veel besproken of juist onbesproken thema’s inzichtelijk maken voor ouders? Door middel van regietheater kunt u (‘lastige’) onderwerpen op een laagdrempelige en levendige manier bespreekbaar maken. Het nodigt uit tot gezamenlijk onderzoek, creëert betrokkenheid én het kan met humor worden neergezet zodat er op luchtige wijze een spiegel wordt voorgehouden.

Onze werkwijze
Deze avond wordt geheel op maat gemaakt in overleg met de opdrachtgever. Tijdens het eerste gesprek zullen we het thema en doel van de ouderavond bespreken. Aan de hand daarvan maken wij een concept voorstel met verschillende scènes. Ook wordt er met elkaar besproken welke rol de docenten en de directie zullen hebben op deze avond. Enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen: Social Media, sexting, gezonde voeding, communicatie tussen ouders en docenten óf ouders onderling. 

Levensecht leren met regietheater
Tijdens de ouderavond zullen we bepaalde thema’s of onderwerpen uitvergroten waardoor de ervaring op een andere manier ‘binnen’ komt dan wanneer een thema alleen wordt besproken. Doordat de deelnemers kijken, met elkaar discussiëren en leren van elkaars expertise blijft het beter hangen en zal er eerder verandering in gang worden gezet. Ook wordt de samenwerking bevorderd, doordat zij met elkaar de acteurs regisseren. Het resultaat hiervan is dat er niet meer over elkaar of de school wordt gesproken, maar met elkaar.
Kijk bij Regietheater voor meer informatie.

Resultaat
• Ouders hebben meer inzicht in het thema
• Ouders hebben handvatten gekregen betreffende het thema
• Ouders zijn met elkaar in gesprek en leren van elkaar

Benieuwd of dit iets is voor jullie school? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek info@boombeektrainingen.nl