Regisseer je eigen relatie!

Relatiecoaching is voor iedereen die helderheid wil creëren binnen de communicatie van een relatie. Soms wil je iets over brengen op de ander en krijg je niet de reactie die je had verwacht. Dit heeft te maken met de manier waarop je communiceert en wat dit bij de ander triggert, kortom de interactie tussen jullie.

Ook speelt je eigen stemming hierin een belangrijke rol. Stel je voor je bent thuis met een lekker muziekje aan, je voelt je goed en je partner is te laat thuis. Je bedenkt je dat je partner nog werk af moet maken of je maakt je zorgen of alles goed gaat. Wanneer je partner thuis komt, ben je blij en opgelucht. Dezelfde situatie, maar nu zit je net niet lekker in je vel en raak je steeds meer geïrriteerd naarmate de tijd verstrijkt. Je gedachtes slaan op hol en je ziet je partner al in de kroeg staan “met die ene leuke collega”. Als je partner thuis komt, krijgt deze dan ook een volle laag frustratie en paniek over zich heen, zonder dat je enig idee hebt wat er werkelijk is gebeurd.
Dezelfde situatie, andere stemming en daarmee ook een heel ander resultaat.

Zo zijn er natuurlijk nog een tal van voorbeelden waarin interactie in relatie tot anderen toch knap lastig kan zijn. Je lichaamstaal, je woordkeuze en je mimiek vormen een samenspel die hier allemaal invloed op hebben. Soms bewust, maar vaak ook onbewust. Hoe reageer ik en wat doet dat met de ander?

Tijdens relatiecoaching onderzoeken we middels gesprekken, oefeningen en rollenspelen jullie patronen, (onbewuste) verwachtingen en aannames.

Willen jullie meer regie en inzicht over je eigen gedrag en stemming binnen jullie relatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Om effectief te communiceren, moeten we ons realiseren dat we allemaal verschillen in de manier waarop we de wereld waarnemen en dit begrip gebruiken als gids voor onze communicatie met anderen.
(Anthony Robbins)

Wilt u meer informatie? Stuur ons even een mail: info@boombeektrainingen.nl