Training voor startende docenten

Algemeen 
Startende docenten gemotiveerd aan het werk houden, dat is waar het in deze training om gaat!

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel startende docenten binnen 5 jaar stopt met lesgeven. Eén van de belangrijkste reden is de hoge werkdruk. Het is zoeken naar een gezonde balans en die is voor iedereen anders. Tijdens deze training ga je onderzoeken wat voor jou belangrijke grenzen zijn, waar je invloed ligt en vooral hoe je dit communiceert naar de ander.

Wat gaan we doen
Voor jou als startende docent komt er veel op je af. Nieuwe regels en protocollen, nieuwe locatie en nieuwe studenten én collega’s. Niet alleen voor jou is alles nieuw, ook jij bent nieuw voor de studenten en collega’s. Naast dat je te maken hebt met je eigen grenzen aanvoelen en aangeven, heb je ook te maken met de grenzen van de ander. Studenten die het niet eens zijn met jouw beoordeling of die de lessen verstoren? Een collega die ongevraagd tips geeft of door de hoge werkdruk dingen bij jou neerlegt? Hoe kun je hierin je grenzen aangeven én tegelijkertijd in contact blijven? Tijdens deze training heb je de kans om met verschillende situaties en gesprekstechnieken te experimenteren en vooral te onderzoeken wat past bij jou! Dat wat werkt voor jouw collega, hoeft niet persé bij jou te passen.

Resultaat
– Je leert op een voor jou passende manier je grenzen aan te geven tijdens een gesprek
– Je leert dat grenzen aangeven helpt bij het vinden van een gezonde balans
– Je leert aan te sluiten bij de ander én hierbij je eigen grenzen te bewaken

Benieuwd of deze training iets is voor jou of jullie team? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek info@boombeektrainingen.nl