Regisseur van je eigen gedrag!

Effectief communiceren op een manier die bij jou past, dat is onze missie.

Dit bereiken we door jou te leren regisseur te zijn van je eigen gedrag. Een regisseur van een film kan middels ‘special effects’ en geluidseffecten precies de juiste stemming creëren voor de kijkers. Als je onder een spannende scène ineens een heel grappig muziekje zet, ontstaat er een heel andere stemming.
Ditzelfde kan jij ook met jouw stemming. Je stemming begrijpen is de sleutel tot het begrijpen van de keuzes die je maakt. Waarom werkt iets de ene dag wel en de andere dag niet? Je stemming positief beïnvloeden geeft een gevoel van vrijheid en ruimte, die wij iedereen gunnen. Van daaruit ontstaan er de mooiste dingen!

Onze visie ‘Levensecht Leren’ loopt als een rode draad door al onze trainingen en coachingstrajecten. Dit doen we middels een combinatie van theorie, praktijkoefeningen én regietheater.

Regietheater

Wij zetten regietheater in door gesprekken uit de praktijk na te spelen waarbij de deelnemers ons regisseren. Het regisseren gebeurt door ons op pauze te zetten en aanwijzingen te geven. Hierdoor kunnen de deelnemers indirect experimenteren met verschillende communicatievormen en gedrag. Zo ervaren de deelnemers welk effect dit heeft op de situatie of de ander. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid zelf in te stappen en je eigen casus of situatie te oefenen. Zo is er bovendien veel ruimte om situaties meerdere keren op verschillende manieren te oefenen.

De input voor de scenes komt uit de groep. Zoals bijvoorbeeld een gesprek met een collega waar je tegenop ziet of een slecht nieuws gesprek dat niet is verlopen zoals je had gehoopt. Door middel van regietheater kom je erachter waardoor dit kwam. We vragen de situatie uit en het gesprek kan beginnen. De deelnemers instrueren ons op zowel non-verbale als verbale communicatie. Dit betekent niet dat het gesprek goed zal verlopen, het is aan de deelnemers om het gesprek te regisseren en gebruik te maken van elkaars kennis en expertise.

Locatie Boerderij Rust-Hove

Aan de rand van Gouda ligt midden in het Groene Hart, Boerderij Rust-Hove. Momenteel wordt de boerderij zelf gerenoveerd tot woonhuis. Hier zal t.z.t. ook onze coachings – en trainingsruimte komen. Buiten wordt echter al volop geleefd en gewerkt. Zo geven wij er zelf verschillende soorten coaching, ook is er vanuit Metgezel (Daphne Koenders) paardencoaching.

Vanuit deze locatie kan je zo de weilanden inlopen en tijdens een wandeling of kanotocht genieten van het polderlandschap. Zowel volwassenen als kinderen kunnen spelen in de hooibalen, genieten in de boomgaard, het zwembad inspringen en tot rust komen bij een vuurtje. Het is dan ook een unieke locatie om zelf, met je partner of gezin te leren en tot rust te komen.

We zijn druk bezig met de laatste loodjes. Binnenkort foto’s van deze mooie plek!

Wilt u meer informatie? Stuur ons even een mail: info@boombeektrainingen.nl